Ünal Peynircilik kapasitesini 600 tona yükseltecek
Günde 120 ton süt işleyen ve tam kapasite çalışan Ünal
Peynircilik yeni yerine taşındığında kapasitesini 600
tona yükseltecek
1952 yılından günümüze kadar üç kuşaktır Tekirdağ iline
bağlı Malkara ilçesinde süt ve süt ürünleri imalatı
yapan Ünal Peynircilik, yılbaşı ile birlikte üretimine
inşaatı tamamlanmak üzere olan Organize Sanayi
Bölgesinde yeni yerinde devam edecek. Günde 120 ton süt
işleyen ve tam kapasite çalışan Ünal Peynircilik yeni
yerine taşındığında kapasitesini 600 tona yükseltecek.
Natürel peynir kategorisinde Türkiye’nin peyniri
sloganıyla istikrarlı bir şekilde büyüyen Ünal
Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sungur kaliteli
ve sağlıklı peynir üretimini misyon edindikleri bu
misyon çerçevesinde her zaman daha kalitelisini üretmek
için çalıştıklarını söyledi.
KALİTELİ PEYNİR, KALİTELİ SÜT İLE MÜMKÜN
Süt tedarikini kooperatiflerden ve birliklerden sağlayan
Ünal Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sungur:
“Ünal Peynirciliğin hedefi natürel kategoride en
kaliteli peyniri üretmek. Kaliteli peynir üretimi de
ancak kaliteli süt ile mümkün. Ünal Peynircilik olarak
sütümüzün tamamını birlikler ve kooperatifler
aracılığıyla tedarik ediyoruz. Bu da bize Türkiye’nin en
kaliteli sütüne ulaşmamızı ve bu süt ile de en kaliteli
peynir üretimi yapmamızı sağlıyor” dedi.
600 ton kapasiteli yeni süt işletmelerinin inşaatının
bitmek üzere olduğunun müjdesini veren Sungur:
“Kurulduğu ilk günden beri işletmemizi sürekli yeniliyor
ve modernleştiriyoruz. Tüketicinin sağlıklı beslenmesi
sorumluluğu ile hareket eden firmamız, ürünlerini bir
Avrupa standartı olan HCCP normlarıyla işlemekte ve ISO
9001:2000 kalite yönetim Sistemi ile çalışmaktadır.
Üretim için gerekli tüm sertifikalara sahip olan
firmamız yapmış olduğu yeni yatırımlarla; fabrika üretim
birimlerini, teknolojik alt yapısı ve kurumsal kimliğini
yenileyerek, Türkiye’nin bütün bölgeleri için üretim ve
dağıtım yapabilen modern bir yapıya kavuşturmuştur.
Kalite ve müşteri memnuniyeti çerçevesinde
müşterilerimizin sağlığını korumak ve ürünlerimizin
standartlarını en yüksek seviyede oluşturmak firmamızın
en temel ilkesi olmuştur. Bölgede hem sütün kalitesi hem
de üretimi artıyor. Daha da kaliteli üretim ve artan
üretime dayalı olarak üretimimizi artırmak için yılbaşı
ile birlikte yeni yerimize taşınacağız” dedi.
"BAYRAMDA DA SÜT ALDIK"
Kooperatiflerden süt alımı yapmanın en büyük
avantajlarından birinin de firmaların aldığı ve sattığı
süt ile ilgili kalite ve üretim planı yapabilmesidir”
diyen Sungur: “Eğer Kooperatifler dışında müstahsilden
tek tek süt almaya kalkarsan fiyat konuşursun,
kooperatiflerden süt alırsan kalite konuşursun. Bizim
için önemli olan kalite, kaliteli peynir için kaliteli
süte ihtiyacımız var, bu anlamda kooperatiflerden süt
alımını önemsiyoruz” dedi.
Naturel Peynir kategorisinde İstanbul pazarında lider
firma olarak yer alan Ünal Peynircilik bayramda da süt
alımı yaptı. Konuyla ilgili olarak Sungur, “İnekler
bayram, seyran demiyor, süt veriyor, inekler süt verdiği
ve yetiştirici süt sağdığı sürece sütü almak için
elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kooperatiflerden
gelen talep üzerine bayramda da süt alımı yaptık. Kurban
bayramı dönemi normal günlere göre daha fazla
yorulduğumuz bir dönem oldu ama sadece yetiştirici için
değil ülke ekonomisi için de sütü yerde bırakmadık”
dedi.
|