1.Ulusalsütçülük Kongresi
25-26 MAYIS 2017 ANKARA
Et ve Süt Kurumu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) tarafından Türkiye’de ilk kez Ulusal Sütçülük Kongresi düzenlendi.
25-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen 1. Ulusal Sütçülük Kongresine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür V. Ethem Kalın, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezelve Tarım Kooperatifleri Merkez Birliğini Temsilen Genel Müdür Vesile Nur Güven başta olmak üzere, çok sayıda sektör temsilcisi ve akademisyen katıldı.
Kongrenin açılış töreninde bir konuşma yapın Gıda, Tarım
ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı,
Türkiye'nin yıllık süt üretiminin yaklaşık 19 milyon ton
olduğunu, bunun artırılması için gerekli çalışmaların
yapıldığını anlattı.
Hayvansal ve bitkisel ürünlerin tüketimi konusunda her
kafadan ses çıktığına dikkati çeken Yazıcı, "Bundan çok
rahatsızız. İnsanımızın sofrasındakinin reyting aracı
yapılmasını hoş bulmuyoruz." dedi.
Yazıcı, çiğ sütün marketlerde satılabilmesi için önemli
bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerine işaret ederek,
"Evlerde çiğ süt isteniyor. Marketlerden çiğ süt
alınabilmesinin önünü açtık." ifadesini kullandı.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise
dünyanın en önemli başlıklarının toplumları
şekillendiren su, enerji, sağlık ve gıda olduğunu
vurguladı.
Türkiye'de süt ve süt ürünleri kullanımı konusunda
toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken
İbiş, kongrenin sektöre fayda sağlayacağına inandığını
kaydetti.
SETBİR
Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel de süt üretiminin son
10 yılda önemli ölçüde arttığını belirterek, "Bu
seviyeye gelebilmek için son yıllarda sektörümüzde,
üretimde, fiyatlandırmada ve ihracatta, istikrar adına
pek çok adım atıldı." değerlendirmesinde bulundu.
|